Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, saber traukā un pārkaisa ar cukuru, lai sasulojas.
Pēc tam rabarberus pārliek nelielā katliņā ar visu šķidrumu un karsē, līdz tie kļūst mīksti. Ja nepieciešams, karsēšanas laikā rabarberiem pielej mazliet ūdens, lai tie neķeras klāt katliņa dibenam. Kad tas paveikts, sasutinātos rabarberus atdzesē.
Kamēr rabarberi dziest, gatavo putukrējumu. Ja izmanto vaniļas pāksti, to gareniski iegriež un ar nazi izskrāpē sēkliņas.
Lielā bļodā ielej pavisam aukstu, tikko no ledusskapja izņemtu saldo krējumu. Pieber pūdercukuru, mazu šķipsniņu sāls, vaniļas sēkliņas vai vaniļas pastu un ar mikseri saputo saldā krējuma masu stingrās putās.
Ņem deserta trauciņus – pamatnē ieklāj sasutinātos rabarberus, bet virsū kārto putukrējumu.
Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!