Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo zaļumu sviestu, sajaucot sviestu, sasmalcinātos pētersīļus, tējkaroti Dižonas sinepju un dažus pilienus citrona sulas. Visu šo masu ieliec ledusskapī, lai tā atkal sacietētu.
Liec vārīties kartupeļus ar visu mizu. Kad tie atdzisuši, sagriez tos biezās šķēlēs un grilē karstā grila pannā.
Gatavos kartupeļus aplej ar eļļu, pārberot ar sāli un pipariem.
Nomazgā un ar papīra dvielīti nosusini steikus, tauku kārtiņu uz gaļas gabala malas vairākās vietās pārgriez, lai tā grilējot nesarautos. Gaļu pārber ar sāli un cep uz grila pannas vai grila restēm.
Padoms: lai gaļu nepārceptu un tā joprojām būtu kārdinoši sulīga, grilē to tikai kādas 2–3 minūtes no katras puses.
Grilētos steikus ieliec lielā šķīvī un katra vidū uzliec pusēdamkaroti no ledusskapja izņemtā zaļumu sviesta. Pārklāj visu šķīvi ar pārtikas foliju un ļauj steikiem brīdi "atpūsties".
Tikmēr pagatavo zaļumu mērci, kārtīgi samaisot gabaliņos sagrieztus sarkanos sīpolus, sauju rupji sasmalcinātu pētersīļu, 2 tējkarotes Dižonas sinepju, 100 ml olīveļļas, atlikušo citrona sulu, sāli un garšvielas pēc patikas.
Svaigo brokoli sagriez iegarenās daiviņās, aplej ar eļļu un strauji apcep uz karstas pannas. Ideāli, ja tā būtu vokpanna, bet vari arī izmantot grila pannu. Neuztraucies, ja brokolis iegrauzdējas tumšāks, tas būs garšīgāks. Pievieno sāli un garšvielas.
Kad viss gatavs, uz šķīvja liec kopā steiku, grilētos kartupeļus un brokoļus. Atsevišķā traukā pasniedz zaļumu mērci.