Pirms ķerties pie gatavošanas, sāc ar grila iekuršanu, lai ilgi nebūtu jāgaida!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo mērci: visas nepieciešamās sastāvdaļas saliek traukā un sasmalcina ar rokas blenderi, lai veidojas vienmērīga masa. Atdzesē ledusskapī.
Sagatavo vistu: filejām nogriež cīpslas. Pārkaisa ar sāli, pipariem un maltas paprikas pulveri un ļauj ievilkties ledusskapī 10 minūtes.
Maizes šķēles apsmērē ar olīveļļu.
Vistas filejas un maizes šķēles izkārto uz grila un cep aptuveni 4–5 minūtes no katras puses (tātad kopā vismaz 10 minūtes).
Kad maize zeltaina, to noņem no grila, atliek malā nedaudz atdzesēties.
Pārbauda, vai vistas filejas gatavas – ja, iedurot iesmiņu, gaļa nešķiet atsperīga, vistu var noņemt no grila. Ja šķiet, ka vajag vēl pacept, – grilē vēl 2–3 minūtes.
Kad vista gatava, atliek to malā atpūsties kādu brītiņu.
Grilēto maizi saplucina vai sagriež kubiņos.
Atpūtināto vistas fileju sagriež plānās, garenās šķēlēs.
Romiešu salātus sagriež palielos gabaliņos un izkārto lielā salātu šķīvī. Ķirštomātus sagriež uz pusēm, pārber pāri salātlapām. Virs salātiem izkārto vistas filejas šķēlītes un pārber ar rīvētu cieto sieru.
Salātus pārlej ar pagatavoto Cēzara salātu mērci un pārkaisa ar maizes grauzdiņiem.
"Tasty" padoms": ciabatas vietā vari izmantot arī aizvakardienas sviesta kruasānus – tos sagriež šķēlēs, apgrauzdē uz grila vai pannā un sagriež smalkākos grauzdiņos.
Lai labi garšo!