"Mazkaloriju aukstā zupa uz ūdens bāzes," tā šo veldzējošā vasaras ēdiena versiju raksturo receptes autore Līga Druka-Smalkā, kura to iesaka grupā "Latvieši UK gatavo". Ēdājiem, kuriem pietrūkst "baltuma", viņa iesaka pievienot kādu ēdamkaroti skābā krējuma. Ar proporcijām katrs var variēt pats, lai nonāktu pie gardākā rezultāta.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
marinētas bietes gurķi vārītas olas lociņi dilles ĒKsinepes pēc garšascitronu sula pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Olas novāra cietas (aptuveni 13 minūtes), atdzesē un noloba.
2
Gurķus sagriež, lociņus un dilles sakapā.
3
Lielā katlā liek marinētas bietes, pievieno gurķus, zaļumus, sinepes, citronu sulu, sāli.
4
5
Visu pārlej ar novārītu un atdzesētu ūdeni, zupu maisot, lai sastāvdaļas labi sajaucas. Ūdeni pielej tik daudz, cik "biezu" zupu vēlas.
Lai labi garšo!
PusdienasLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemVārīšanaPasniegt atdzesētuBietesDillesGurķiOlasSinepesSīpollokiAukstās zupasviegliIkdienas maltīteiCitronu sulaViegla vasaras maltītesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit