Vaicāsi, kāpēc kartupeļus iepriekš jānovāra, līdz tie pusgatavi? Tā kā uz iesmiņiem jāver dažādi dārzeņi, tas nodrošinās, ka tie būs gatavi vienlaikus. Ja visus izmantosi svaigus, kāds būs izcepies, bet kāds – nē.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms sagatavo grilēšanai paredzētos dārzeņus. Veselus jaunos kartupeļus vāra, līdz tie pusgatavi, nokāš un atdzesē. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos, novāra, līdz tie pusgatavi, nokāš un arī atdzesē. Ziedkāpostus sadala lielās rozetēs. Cukīni sagriež resnās šķēlēs. Bietes pārgriež uz pusēm.
Pagatavo marinādi – lielā traukā vai blendera krūzē liek ceturtdaļās sagrieztus svaigus sīpolus, nomizotas ķiploka daiviņas, mazliet saplucinātus pētersīļus, pārlej ar svaigi spiestu citronu sulu, pieber sāli un piparus. Sablendē, līdz veidojas vienmērīga masa. Ja grūtāk blendējas, pielej nedaudz eļļas.
Lielā traukā liek sagatavotos dārzeņu gabaliņus. Visu pārklāj ar sīpolu un pētersīļu masu, pārlej ar eļļu, lai dārzeņi būtu tik tikko nosegti, un pamatīgi samaisa ar rokām, lai marināde pārklātu katru gabaliņu.
Dārzeņus atstāj iemarinēties uz pusstundu.
Tikmēr iekur grilu un sagatavo bambusa iesmiņus. Dārzeņus saver uz iesmiem un grilē aptuveni 10–15 minūtes, līdz tie apbrūnējuši un mīksti.
Lai labi garšo!