Viktorija Kožemjakina
Ja Zāļu diena jau pie durvīm, bet nedz pagrabā, nedz ledusskapī vēl arvien negozējas saules dzeltena Jāņu siera ritulis, ir īstais laiks pārsteigt sevi un citus ar gardu, mūsdienīgu pašu sietu Jāņu sieru. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka ātrā Jāņu siera recepti. Izmēģini pārsteigt jāņubērnus ar saulgriežu noskaņās gatavotu vegānisko sieru!
150Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 ggrauzdēti Indijas rieksti30 gšķidrums no konservētām zaļajām olīvām TKsāls70 grafinēts kokosriekstu sviests1 gab.ķiploka daiviņa TKkurkuma1 ĒKķimenes

Pagatavošana

1

Indijas riekstus liek katliņā un uzvāra. Kad tie uzvārījušies, samazina uguni un gatavo 10-12 minūtes (tas mīkstinās riekstus).

2

Pēc tam riekstus nokāš, aplej ar aukstu ūdeni un nosusina.

3

Riekstus kopā ar visām pārējām sastāvdaļām, izņemot ķimenes, liek blenderī vai virtuves kombainā un blendē 5-7 minūtes, lai iegūtu viendabīgu maisījumu.

4

Pieber masai ķimenes un samaisa ar karoti.

5

Liek masu ar marli izklātā traukā, aizklāj un liek ledusskapī, lai sacietē (uz vismaz 2 stundām).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!