Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistu stilbiņiem nokniebj galus.
Katlā ielej nedaudz eļļas un sviesta pikuci. Izkausē sviestu un pievieno stilbiņus (stilbiņus pirms tam nomazgā un nosusina uz papīra dvieļa). Gaļu apbrūnina, līdz tā kļūst mazliet zeltaina. Nepārtraukti maisa, vislabāk ar koka karoti.
Klāt pievieno sīpolu (četrās daļās sagrieztu) un ķiploku daiviņas (uz pusēm pārgrieztas). Var arī pievienot burkānu!
Visu to apbrūnina, pievieno vārītu ūdeni (ar ūdeni nepārspīlē! Ūdenim jābūt tik daudz, lai nepiedeg, bet gan sautējas). Garšvielas izvēlas tās, kas pašam labāk patīk – paprikas garšvielu, sāli, piparus, kariju, vistas kopējo garšvielu.
Sautē apmēram 40 minūtes uz lēnas uguns. Ik pa laikam apmaisot.
Ļauj visam šmorēties. Kad gatavs, pāri pārber pētersīļus.
Stilbiņus pasniedz ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem, lapu salātiem, svaigiem gurķiem vai mazsālītiem gurķīšiem.
Lai labi garšo!