Publicitātes foto
Vasaras sākumā pasākumu studijā "Viesistaba" gastronomijas cienītājiem un sabiedrībā pazīstamiem gardēžiem bija iespēja iedvesmoties no šefpavāriem Laura Aleksejeva un Aleksandra Ločmeļa-Manevski, kā arī no jaunās, mūsdienīgās gastronomijas pavāres Montas Meieres un vācu virtuves zīmola "Neff" rīkotajos svētkos kopīgi pagatavot trīs kārtu maltīti, ko baudīt pie svētku galda kopā ar šefpavāru piemeklētiem dzērieniem. Kompānija lieliska, ēdieni izcili, tādēļ ar Laura Aleksejeva laipnu atļauju nododam tālāk recepti jēra gaļas rump steikam, kas tika pasniegts ar sakņu sacepumu.
210Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgjēra rump steiks eļļa pēc garšasmarokāņu garšvielas: kanēlis, zvaigžņu anīss, malti melnie pipari, sauss ingvers, malts kumīns PIEDEVĀM:3 gab.kartupeļi200 gsaldais krējums pēc garšastimiāns2 gab.sīpoli2 gab.burkāni1 gab.selerijas sakne

Pagatavošana

1

Visas garšvielas liek kopā atsevišķā trauciņā un klāt pievieno eļļu, visu samaisa.

2

Jēra rump steiku (mīkstākā šķiņķa daļa) liek garšvielu masā un iemarinē neilgu laiku.

3

Gaļu liek vakuuma maisiņā un gatavo krāsnī 55 grādos stundu, un pēc tam nedaudz apcep un sagriež šķēlītēs.

4

Piedevas: plāni sagriež kartupeļus, burkānus un selerijas sakni.

5

Saldajam krējumam pievieno nedaudz timiānu, sīpolus, sāli, un pārlej pāri dārzeņiem. Visu cep divas stundas krāsnī 120 grādos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!