Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sākumā jāsagatavo cūku kājas. Tās kārtīgi jānomazgā, jānotīra un jāliek lielā katlā aukstā ūdenī. Vāra uz lielas uguns aptuveni piecas minūtes. Bez garšvielām!
Tad tās noskalo zem tekoša auksta ūdens un nedaudz atdzesē.
Iegriež katru kāju iekšpusē no pirkstu šķēluma līdz pamatnei. Katrā iegriezumā ielej sojas mērci un atstāj ievilkties.
Pēc tam katru kāju arīdzan no ārpuses apziež ar sojas mērci. Cūku kājai jābūt vienmērīgi brūnai.
Sagatavotās sojīgās cūku kājiņas liek cepties uzkarsētā pannā un uz lielas uguns apcep no visām pusēm.
Marinādes pagatavošana: katliņā ielej 50 ml galda etiķi, pievieno 50 gramus cukura, četras sakapātas ķiploku daiviņas, sešus pipara graudiņus un 1/4 no tējkarotes maltu ingveru. Uz nelielas uguns maisot vāra, līdz cukurs izšķīst.
Kārto iepriekš apceptās cūku kājas platā katlā vai pīlē (cepamajā traukā), pāri tām pārlej sagatavoto etiķa mērci un 800 ml ūdens. Uzliek katlam vai pīlei vāku un uz mazas uguns vāra trīs stundas.
Lai izdodas! Un atceries – cūku kājas pēc to pagatavošanas ēd ar rokām!
Pirms daudziem gadiem Ināra Lācarus recepti aizlienējusi no žurnāla "Labu Apetīti!".