Nikola Tasty - 243
Foto: Privātais arhīvs

Šķiet, nav universālākas zivs par siļķi. Vismaz latviešu ēdienkartē. Šoreiz nedaudz atkāpe no ierastā "Siļķe ar biezpienu un krējumu", piedāvājot siļķes tartaru. Svaigumam klāt der marinēts gurķis un sarkanais sīpols. Recepti iesaka Mārīte Gatavo (IG:gatavo_marite)

20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 gab.siļķu filejas0.5 gab.sarkanais sīpols1 gab.marinēts gurķis0.5 gab.avokado0.5 gab.citrona sula citronpipari

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas: siļķu filejas, sarkano sīpolu, marinētu gurķi un avokado (to nomizo, izņem kauliņus, bet mīkstumu izmanto) smalki sagriež mazos kubiņos.

2

Sastāvdaļas liek bļodā, pievieno pusi no viena citrona sulas, papildinot garšu ar citronpipariem.

3

Izmantojot konditorejas riņķus vai piemērotas formas glāzes, uz katra šķīvja veido tartara tornīti.

4

Tartaru grezno ar diļļu zariņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!