Garšīgam ēdienam nav jābūt sarežģītam, reizēm pilnīgai laimei pietiek ar ceptiem kartupeļiem – par to pārliecinājusies ceļotāja, satura veidotāja un ētera personība Kristīne Virsnīte, kura gan pati gatavo reti, bet ļoti novērtē labu ēdienu. Gaidot ciemos draudzeni, Kristīne dodas pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska, lai kopā pagatavotu vienkāršu un gardu ēdienu ar eksotisku nosaukumu – fritatu.
Kristīne Virsnīte atzīst – ar ēst gatavošanu viņa neaizraujas, un radošums viņai piemīt citās jomās, ne virtuvē. Viņa gatavo to, kas nepieciešams, lai paēstu, – vienkāršus ēdienus, kas neprasa milzīgu piepūli, – un izmanto katru iespēju, lai nebūtu jāgatavo.
"Mūsu ģimenē par virtuvi atbild vīrs, viņš pēc izglītības ir pārtikas tehnologs, un viņam ir arī savs recepšu blogs "Instagram". Viņam gan patīk, gan lieliski padodas gatavot ēst. Man tas ļoti patīk, esmu pateicīga, ka ģimenē ir kāds, kurš uzņemas šo pienākumu. Mana ģimene negaida, ka cepšu kūkas un gatavošu trīs kārtu vakariņas, es gatavoju tad, kad vīram nav laika. Brokastīs parasti tie ir salāti, olas, plānās pankūkas vai biezpiena plācenīši, dēlam vāru boršču, gatavoju dārzeņu sautējumus," atklāj Kristīne.
Produkti Kristīnes Virsnītes ģimenē parasti tiek sarūpēti nedēļai vai pusotrai, bet tos, kas ātrāk bojājas, viņi iegādājas piemājas veikalā. Tā, iegādājoties pārtiku, izdodas ietaupīt, jo, dodoties uz veikalu katru dienu, groziņā ir lielāka iespēja ieslīdēt kādam našķim – to ļoti labi iemācīja pandēmijas laiks.
Kristīnei pašai ārkārtīgi garšo burrata: "Es gatavoju salātus, cepu tomātus ar garšaugiem, lai varētu tos baudīt ar burratu un čabatas maizīti. Arī pildītu papriku ar tomātiem un sieru un tomātu biezzupu esmu gatava ēst vienmēr. Rīgā esmu atklājusi, kur tā ir visgardākā, pati tādu neprotu pagatavot. Ļoti garšo turku zirņi, tos pievienoju salātiem, zupām, sautējumiem. Kad ceļojumos pavadīts ilgāks laiks ārpus mūsu ierastās kultūras, nekas nav garšīgāks par ceptiem kartupeļiem un redīsiem ar krējumu. Vēl arī mammas marinētie gurķīši, tie ir tik labi!"
Savu draudzeni Līvu Kristīne cienās ar izmaksu ziņā izdevīgu, ātri pagatavojamu un garšīgu fritatu ar kraukšķīgiem salātiem. Noskaties video un pamēģini arī tu!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakul olas ar saldo krējumu, sieru un sāli.
Sagriez ķirštomātiņus uz pusēm, papriku – mazākos gabalos.
Eļļā apcep papriku, pievieno sagrieztos tomātiņus.
Pielej sakulto olu masu, sagaidi, kad apakša nedaudz apcepusies, pārliec to cepšanas traukā un liec cepeškrāsnī 180 grādos uz 12–17 minūtēm.
Rukolu liec traukā, pa virsu sagriez ābolu strēmelēs, uzkaisi cieto sieru.
Pievieno eļļu ar etiķi, pārlej to salātiem.
Salātus pasniedz ar fritatu.
Lai labi garšo!