Viktorija Kožemjakina
Katra māmiņa svētkos ilgojas saņemt mazliet rūpju un mīlestības, un visvieglāk to izrādīt, palutinot mammu ar gardiem ēdieniem. Tieši tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka recepti kraukšķīgiem pavasara salātiem. Mamma novērtēs!
15Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gsparģeļi250 gzemenes150 grikotas siers1 gab.nogatavināts avokado1 ĒKolīveļļa sāls, pipari60 gmandeles1 TKbrūnais cukurs75 grukola75 gspināti MĒRCEI: sula no pucitrona vai laima3 ĒKsarkanvīna etiķis1 ĒKmedus1 TKmaigas sinepes1 gab.saspiesta ķiploka daiviņa7 ĒKolīveļļa0.5 TKsakapātas piparmētru lapas pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un noliec maliņā.

2

Mandeles kopā ar sāli un cukuru, kas izšķīdināts 1 ēdamkarotē ūdens, nedaudz apcep uz pannas, noņem no pannas un atdzesē.

3

Sparģeļiem nogriez vai nomizo kātiņus, sagriez sparģeļus mazākos gabalos un dažas minūtes apcep olīveļļā.

4

Sagriez zemenes mazākos gabalos.

5

Avokado pārgriez uz pusēm, nomizo un sagriez nelielos gabalos.

6

Kārto salātus - bļodas pamatnē liec rukolu un spinātus un pārlej ar lielāko mērces daļu. Uz zaļajām lapām kārto sparģeļus, avokado, zemenes un riekstus, rikotas siera piciņas. Aplej ar pāri palikušo mērcīti un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!