Foto: Privātais arhīvs
Kad vasara krietni pusē un pirmais prieks par piknikiem un dārza ballītēm noplacis, kad aukstās zupas dzīres, šašliku ēšana festivāli un vasaras ātro ēdienu valdzinājums jau kļuvis par ikdienu, sāk gribēties arī kādu "normālu" zupu. Ne ziemīgi sātīgu un tumīgu, bet vasarīgi svaigu un ne pārāk treknu, fiksi pagatavojamu un ne īpaši sildošu. Un kas gan var būt ātrāk pagatavojams par veco, labo frikadeļu zupu? Tikai frikadeļu zupas variācijas!

Šī ir tomātu mīļotāju zupa, kuras pagatavošanai var izmantot gan veikalā pirktos, gan pašgatavotos blendētos tomātus. Lēcas var izmantot pašvārītas vai konservētas, savukārt kaperi piešķirs zupai skābenu garšu, kas īsti piemērota siltai vasaras dienai.

Ja izmanto svaigus tomātus, tos pirms blendēšanas vajag nomizot, liekot lietā blanšēšanu. Kā to izdarīt, lasi šeit.

45Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.vidēji liels sīpols2 gab.nelieli selerijas kāti1 gab.neliela paprika2 gab.vidēji lieli kartupeļi300 gjaukta maltā gaļa250 gvārītas vai konservētas lēcas400 gblendēti tomāti1 ĒKProvansas garšvielas2 ĒKkaperi1 šķipsnaKajēnas pipari pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšassāls eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Sīpolu sasmalcina un palielā karstumā apcep katliņā, kurā tiks vārīta zupa. Sīpolam pievieno sāli un Provansas garšvielas, maisot cep apmēram minūti, lai atraisītos garšvielu aromāts.

2

Selerijas kātus sagriež plānās šķēlītēs, papriku nelielās strēmelītēs, liek katliņā pie sīpoliem, maisot pasutina dažas minūtes. Pielej 1,5 litrus vāroša ūdens, pagaida, kad šķidrums uzmet burbuli, un samazina karstumu līdz vidējam. Vāra apmēram 10 minūtes.

3

Maltajai gaļai pievieno pēc garšas sāli un piparus, veido nelielas frikadeles un pievieno zupai.

4

Kad frikadeles uzpeldējušas, katlā liek blendētos tomātus, kubiņos sagrieztus kartupeļus un Kajēnas piparus.

5

Vāra, līdz kartupeļi gandrīz gatavi, tad pievieno lēcas, pavāra vēl mazliet, pievieno kaperus, noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj zupu savilkties uz 15 minūtēm.

6

Pasniedzot var pievienot sakapātus svaigos zaļumus. Labi garšo ar ķiploku bageti. Recepte šeit.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!