Foto: Privātais arhīvs
No lielās konservēšanas palikuši pāri dārzeņi? Ledusskapī aizķēries vientuļš kabacītis, pāris burkānu un paprika? Ieplānotas vieglo maltīšu dienas un mēģini sastādīt ēdienkarti? Gribi pagatavot dārzeņus cimperlīgiem ēdājiem? Siltu alternatīvu salātiem? Te būs atbilde! Dārzeņu ragū.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.neliels kabacis1 gab.vidēji liels burkāns1 gab.sīpols1 gab.sarkanā paprika1 gab.dzeltenā paprika200 gķirštomāti50 mldārzeņu buljons2 ĒKeļļa1 ĒKkaltēts timiāns pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Dārzeņus nomazgā, notīra, sagriež nelielos (apmēram zirņa lieluma) kubiņos.

2

Uz vidēji lielas uguns, ik pa laikam apmaisot, sākumā cep sīpolus, apmēram 5 minūtes.

3

Sīpoliem pievieno burkānus, samaisa un, ik pa laikam apmaisot, cep apmēram 2 minūtes. Tad pievieno dzelteno papriku, samaisa, pacep minūti, pievieno sarkano papriku, samaisa un, ik pa laikam apmaisot, gatavo apmēram 5 minūtes.

4

Visbeidzot pievieno kabaci (kabača vietā droši var izmantot cukīni), tomātus, timiānu, sāli, piparus, visu samaisa, pārlej ar buljonu (buljona vietā var izmantot vairāk garšvielu un ūdeni), sutina apmēram 10 minūtes. Dārzeņiem jābūt mīkstiem, bet ar kraukšķi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!