90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 gab.artišoki (lieli)250 gsiers1 saujapētersīļi1 gab.ķiploka daiviņa5 ĒKolīveļļa125 mlūdens citronu sula malti melnie pipari sāls
Pagatavošana
1
Artišokiem nogriež augļa kātiņu, apgriež augšējo lapu galus, noņem 3-4 apakšējās lapas.
2
Griezuma vietas nosmērē ar citrona sulu.
3
Artišokus liek karstā ūdenī, kam pievients sāls un citronskābe, vāra 10 minūtes, tad atdzesē un atvērt lapas - kā ziedu, pārkaisot ar sāli un pipariem. Starp lapiņām kārto plānās šķēlītēs sagrieztu sieru.
4
Pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem un smalcinātiem ķiplokiem.
5
Lielā katlā uzkarsē 3 ĒK olīveļļas, cieši vienu pie otra kārto sagatavotos artišokus un viegli apcep.
6
Pārlej ar karstu ūdeni, uzliek katlam vāku un sautē uz lēnas uguns 50 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl karstu ūdeni.
7
Artišokus kārto uz uzsildīta šķīvja un pārlej ar novārījumu.
Iesūtīja: Ieva
Ēdieni veģetāriešiemZiemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasDārzeņu un sēņu uzkodasMelnie pipariOlīveļļaPētersīļiSiersĶiplokiŪdensDārzeņu ēdienividējiCitronu sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit