artišoks
Foto: Shutterstock
Garšīgi un dekoratīvi, ar sieru pildīti artišoki.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.artišoki (lieli)250 gsiers1 saujapētersīļi1 gab.ķiploka daiviņa5 ĒKolīveļļa125 mlūdens citronu sula malti melnie pipari sāls

Pagatavošana

1

Artišokiem nogriež augļa kātiņu, apgriež augšējo lapu galus, noņem 3-4 apakšējās lapas.

2

Griezuma vietas nosmērē ar citrona sulu.

3

Artišokus liek karstā ūdenī, kam pievients sāls un citronskābe, vāra 10 minūtes, tad atdzesē un atvērt lapas - kā ziedu, pārkaisot ar sāli un pipariem. Starp lapiņām kārto plānās šķēlītēs sagrieztu sieru.

4

Pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem un smalcinātiem ķiplokiem.

5

Lielā katlā uzkarsē 3 ĒK olīveļļas, cieši vienu pie otra kārto sagatavotos artišokus un viegli apcep.

6

Pārlej ar karstu ūdeni, uzliek katlam vāku un sautē uz lēnas uguns 50 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl karstu ūdeni.

7

Artišokus kārto uz uzsildīta šķīvja un pārlej ar novārījumu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!