Jolo virtuve - 347
Foto: Privātais arhīvs
Avenes želejā ziemā atliks tikai izķeksēt no burkas un salikt deserta trauciņos, vakariņu noslēgumā baudot ar svaigi kultu putukrējumu vai vaniļas mērci. Pārbaudītu recepti aveņu ieburkošanai iesaka mūsu lasītāja Solvita Jakubenoka.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

avenes2 lūdens800 gcukurs60 gželatīns

Pagatavošana

1

Burkas un vāciņus sterilizē. Avenes pārlasa, noskalo, caurdurī notecina lieko ūdeni, ber ogas burkās.

2

Gatavo želeju. Pārlej želatīnu ar ūdeni un uzbriedina. Kamēr želatīns biest, katlā uzkarsē ūdeni, pievieno cukuru un maisa, līdz tas ir izkusis. Iemaisa uzbriedināto želatīnu.

3

Pārlej avenes ar verdošo cukura sīrupu, burkas nekavējoties aizvāko ar sterilizētiem vākiem, sasedz un atdzesē.

4

Uzglabā vēsā vietā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!