2Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 mlsaldais krējums1 ĒKcitronu sula
Pagatavošana
1
Katliņā lej saldo krējumu un uz mazas liesmas karsē, līdz tas sasniedz 80 grādu temperatūru un sāk nedaudz burbuļot.
2
Nepārsniedzot 80 grādu temperatūru, turpina vārīt saldo krējumu aptuveni trīs minūtes, tad iemaisa citronu sulu un apmaisot vāra vēl 3 minūtes.
3
Noņem katliņu no uguns un atdzesē virumu līdz istabas temperatūrai - tas aizņems aptuveni pusstundu.
4
Sietiņā ieliek pārlocītu marli vai citu pietiekami lielu tīra auduma drāniņu un nokāš šķidrumu.
5
Ja vēlas, lai maskarpone ir biezāka un krēmīgāka, marlītē iesieto sieru uz nakti liek ledusskapī, lai notecinātu lieko šķidrumu.
Saldais krējumsGlazūras, pildījumi un kūku krēmiPasniegt nākamajā dienāItāļu nacionālā virtuveCitronu sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit