Foto: DELFI

Šajā gardajā receptē kabacis tiek izmantots simtprocentīgi! Taču ir kāds svarīgs nosacījums – lai izgrebto mīkstumu varētu izmantot, kabačiem jābūt nelieliem. Turklāt – kabačus nav nepieciešams mizot, jo tieši tā tie labāk turēsies kopā laiviņas formā.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

sīpols ķiploku daiviņas burkāni maltā gaļa vīriešu zapte kabači krēmsiers garšvielas (sāls, pipari) rīvēts siers

Pagatavošana

1

Sakapā sīpolu un vairākas ķiploku daiviņas, burkānus sarīvē. To visu apcep pannā sakarsētā eļļā, pēc laika pievieno malto gaļu. Visam pāri pārber maltās gaļas garšvielu, kā arī pievieno vienu ēdamkaroti "vīriešu zaptes".

2

Neliela izmēra kabačus gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebj mīksto vidu, to pievieno iepriekš apceptajai maltajai gaļai. Pannai pievieno krēmsieru un visam ļauj pasautēties.

3

Laiviņas no iekšpuses nedaudz iesmērē ar sviestu, apber ar sāli un pipariem un liek iekšā maltās gaļas un kabaču masu.

4

Pa virsu ber rīvētu sieru, cep 190 grādos, līdz kabači kļuvuši mīkstāki un siers izkusis.

Ja ir vēlme, laiviņas pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz ar skābo krējumu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!