Kas ir pats foršākais – šo zupu var pagatavot no pašu izaudzētiem produktiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Iepriekš uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Sagriež visus produktus un izklāj uz cepamplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Tomātus pārgriež gareniski uz pusēm un novieto ar "iekšiņām" uz augšu. Burkānus sagriež ripiņās, sīpolu sakapā (var būt lieli gabali, jo tie tāpat tiks blendēti). Visu apslaka ar bagātīgu olīveļļas daudzumu.
Kārtīgi nomazgā ķiploku galviņu, ja tā vēl aplipusi ar smiltīm, jo jācep būs ar visām mizām. Nogriež galviņai kāta daļu tā, lai nedaudz pārgrieztu arī ķiploka daivu augšpuses. Galviņu ar nogriezto augšpusi liek uz folijas un apslaka ar eļļu. Ja vēlies ķiploku papildināt ar garšvielām, šis ir īstais brīdis, kad to darīt – pēc eļļas apslacīšanas uzber sāli, čili pārslas, maltus piparus vai ko citu pēc garšas gaumes. Tad ietin galviņu folijā un liek uz cepamās plātes.
Cep dārzeņus apmēram 45-50 minūtes 200 grādos vai līdz tomāti kļūst burbuļojoši, bet burkāni, sīpoli un ķiploki ir mīksti.
Nākamais solis: blendēšana. Dārzeņus, ūdeni un bazilika lapas liek lielā katlā un ar rokas blenderi sakuļ zupu. Pievieno topošajai zupai grauzdētos ķiplokus, viegli izspiežot daiviņas no ķiploka galviņas.
Kad zupa ir sablendēta, pievieno garšvielas: paprikas pulveri, sāli un piparus (pēc garšas!). Droši drīkst eksperimentēt un pievienot vēl citas garšvielas. Zupu pavāra apmēram 15 minūtes, lai visas garšas "sadraudzējas". Ja vēlas, var pievienot 2-3 ēdamkarotes kausētā siera.
Rotā ar sarkano piparu pārslām vai svaigām bazilika lapiņām. Pasniedz ar siera un ķiploka maizīti (recepte šeit).
Izbaudi!