Foto: DELFI
Viegli pikanta un atspirdzinoša svaigu sīpolu un pētersīļu marināde grilēšanai paredzētiem dārzeņiem. Dārzeņus vari izvēlēties pēc sirds patikas, taču zemāk esam izcēluši tos, kas pēc mūsu pieredzes izdodas gardi. Ar marinādes sastāvdaļu daudzumu variē atkarībā no tā, cik daudz dārzeņu izmantosi.

Vaicāsi, kāpēc kartupeļus iepriekš jānovāra, līdz tie pusgatavi? Tā kā uz iesmiņiem jāver dažādi dārzeņi, tas nodrošinās, ka tie būs gatavi vienlaikus. Ja visus izmantosi svaigus, kāds būs izcepies, bet kāds – nē.

75Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ziedkāposti jaunie kartupeļi (pusvārīti) cukīni saldie kartupeļi (pusvārīti) vārītas bietes vakuumā2 gab.sīpoli3 gab.ķiploka daiviņas1 liela bunte pētersīļi1 gab.citrona sula pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari rapšu vai olīveļļa

Pagatavošana

1

Vispirms sagatavo grilēšanai paredzētos dārzeņus. Veselus jaunos kartupeļus vāra, līdz tie pusgatavi, nokāš un atdzesē. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos, novāra, līdz tie pusgatavi, nokāš un arī atdzesē. Ziedkāpostus sadala lielās rozetēs. Cukīni sagriež resnās šķēlēs. Bietes pārgriež uz pusēm.

2

Pagatavo marinādi – lielā traukā vai blendera krūzē liek ceturtdaļās sagrieztus svaigus sīpolus, nomizotas ķiploka daiviņas, mazliet saplucinātus pētersīļus, pārlej ar svaigi spiestu citronu sulu, pieber sāli un piparus. Sablendē, līdz veidojas vienmērīga masa. Ja grūtāk blendējas, pielej nedaudz eļļas.

3

Lielā traukā liek sagatavotos dārzeņu gabaliņus. Visu pārklāj ar sīpolu un pētersīļu masu, pārlej ar eļļu, lai dārzeņi būtu tik tikko nosegti, un pamatīgi samaisa ar rokām, lai marināde pārklātu katru gabaliņu.

4

Dārzeņus atstāj iemarinēties uz pusstundu.

5

Tikmēr iekur grilu un sagatavo bambusa iesmiņus. Dārzeņus saver uz iesmiem un grilē aptuveni 10–15 minūtes, līdz tie apbrūnējuši un mīksti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!