Gluži tāpat, kā tas ir ar sēnēm vai rīsiem, arī salvijām ir dažādi veidi. Violetā salvija ir ar koši violetiem kātiņiem un lapas aizmuguri, kas augot kļūst arvien košāk zaļa. Zeltainās salvijas lapiņas ir ar viegli dzeltenām maliņām, tā garšas ziņā ir maigāka, kā parastā salvija. Liellapu salvijai ir izteikti apaļas un lielas lapas, salīdzinot ar parasto salviju, un tās garša ir nedaudz robustāka, tāpēc to ieteicams izmantot gaļas pildījumos un vienkāršos makaronu ēdienos.
Trīs krāsu salvija ir izteikti trausla un īpatnēja – tās kātiņi ir viegli violeti, lapas zaļas, bet lapu maliņas – baltas. Garšas ziņā tā ir krietni vien saldāka, tāpēc būs piemērota sviesta mērcēm. Bet parastā dārza salvija, kas nākusi no Vidusjūras, ir viens no izturīgākajiem garšaugiem, jo tai nepieciešams pavisam nedaudz ūdens – tā ideāli saderēs ar vistas gaļas ēdieniem.