pētersīļi krūka zaļumi garšaugi
Foto: Shutterstock
Brīvdienās tirgū esi iegādājies vai no lauku siltumnīcas atvedis zaļumu buntītes? Tad šis padoms būs tieši laikā! Smaržīgo garšaugu mūžu var nedaudz paildzināt, ja vien tos prasmīgi uzglabā. Kā to paveikt?

Grieztajiem zaļumu zariņiem vajadzīgs mērens mitrums un vēsums, tāpēc ledusskapis garšaugiem būs visai piemērota vieta. Tomēr, tā kā katrs garšaugs ir īpašs, ne visus var uzglabāt vienādi.

Lai potenciāli ilgāku laiku izmantotu garšaugus, kulinārijas eksperti no Seriouseats.com iesaka garšaugus pēc pārvešanas mājās noskalot aukstā ūdenī. Garšaugiem ļauj kādu mirkli pamērcēties, lai tie uzņemtu mitrumu. Pēc tam garšaugus nosusina un izklāj uz papīra dvieļiem, lai tie būtu pilnībā sausi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!