Jolo virtuve - 231
Foto: Privātais arhīvs

"Ar nēģiem ir tā, ka vienam siekala notek, jau domājot vien par šo delikatesi, citam negribas pat virsū nēģiem skatīties. Mūsu ģimenē tas ir iecienīts našķis, tāpēc, ieraugot tirgū svaigos nēģus, tūdaļ bija skaidrs, kas šodien tiks pagatavots," teic garšīgā "Instagram" konta "prieks_gatavot" saimniece Kristīne Berga, atklājot pārbaudītus knifus, kā mājas apstākļos pagatavot nēģus želejā.

Ņem saujā rupjo sāli, saspiež sauju un velk tai cauri nēģi, šādi noberžot liekās gļotas. Šim nolūkam var izmantot arī vilnas cimdu. Kad visiem nēģiem gļotas noberztas, tos vienu pie otra kārto uz sausas pannas un uz mērenas liesmas apcep tikai tik daudz, lai ir smuki un brūni. Kad nēģi ir pāris minūtes cepušies, tos sadursta ar dakšiņu, lai nēģu sula varētu brīvi izdalīties, nesaplēšot ādu.

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!