liellopa sautējums, vakariņas, galda piederumi, ēdiens podiņā, vīna glāzes
Foto: Shutterstock

Kurš teicis, ka sarkanvīnu var baudīt tikai labi atdzesētu un ielietu glāzē? Vai degvīnu kokteilī? Aukstajos ziemas vakaros īpaši garšīgi var sasildīties ar maltītēm, kam pievienots neliels daudzums reibinošā alkohola. Tāpēc pat tie, kuri nemēdz izdzert glāzi baltvīna pie zivju ēdieniem vai alkoholu nemīl it nemaz, to var nobaudīt gardā ēdienā, kam pievienots pavisam drusciņ dzēriena no bāriņa.

Piemēram, kārtīgā gaļas sautējumā sarkanvīns izcels fantastisko garšu buķeti. Bet paeljā baltvīns piestāvēs mīksti kraukšķīgajiem rīsiem. Tāpat, no abiem vīniem var pagatavot brīnišķīgas mērces. Bet degvīnu var izmantot pavisam īpašā – Asiņainās Mērijas – marinādē. Bet desertā iesakām mandeļu kūku, kam pievienots pirātu dzēriens rums.

Siera krēmzupa ar baltvīnu franču gaumē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!