Kurš teicis, ka sarkanvīnu var baudīt tikai labi atdzesētu un ielietu glāzē? Vai degvīnu kokteilī? Aukstajos ziemas vakaros īpaši garšīgi var sasildīties ar maltītēm, kam pievienots neliels daudzums reibinošā alkohola. Tāpēc pat tie, kuri nemēdz izdzert glāzi baltvīna pie zivju ēdieniem vai alkoholu nemīl it nemaz, to var nobaudīt gardā ēdienā, kam pievienots pavisam drusciņ dzēriena no bāriņa.
Piemēram, kārtīgā gaļas sautējumā sarkanvīns izcels fantastisko garšu buķeti. Bet paeljā baltvīns piestāvēs mīksti kraukšķīgajiem rīsiem. Tāpat, no abiem vīniem var pagatavot brīnišķīgas mērces. Bet degvīnu var izmantot pavisam īpašā – Asiņainās Mērijas – marinādē. Bet desertā iesakām mandeļu kūku, kam pievienots pirātu dzēriens rums.
Siera krēmzupa ar baltvīnu franču gaumē
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit