Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagiez aknas gabaliņos un liec uz pannas, apcep kārtīgi no visām pusēm.
Šmorkatlā (pīlē) liec iekšā apceptās aknas un un sagriezto speķi, aplej ar ūdeni tā, lai iekšā saliktais būtu gandrīz nosegts. Liec virsū vāku un šmorē kamēr akniņas mīkstas top.
Tad uzstutē gaļas maļamo mašīnu un kādas trīs reizes aknas un speķīti izmal cauri.
Nu pievieno to šķidrumu, kurā aknas šmorējās.
Vieno klāt un labi samaisi (es šim gadījumam izmantoju mikseri), pieliec brendiju. Šķidrumus jāliek klāt ar aprēķinu, ka atdziestot pastēte kļūs cietāka, tātad jātaisa nedaudz šķidrāka nekā gribētos gala rezultātā.
Ja ir iebildumi pret speķi, tad var likt klāt arī sviestu, apmēram paciņu uz kilogamu aknu. Taukvielas nepieciešamas tādēļ, lai pastēte būtu sulīgāka un vieglāk smērētos uz maizītes. Bez taukvielām pastēte ir nelāgi cieta un drupana. Tas pats notiek arī, ja taukvielu ir par maz. Bez brendija var iztikt, tas tikai piedod ļoti jauku papildus garšu.
Iesūtīja: