Foto: DELFI
Aknu pastēte sviestmaizēm - cepta "aploksnē".
50Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
100 gaknas10 gsīpoli20 gsviests100 gbaltmaize

Pagatavošana

1

100 g aknu nomērcē tekošā ūdenī, ietin sviestpapīrā (aizsien galus, lai papīrs neatraisītos) un čuguna pannā ieliek cepeškrāsnī; to sauc par "cepšanu aploksnē".

2

Pēc 20 minūtēm aknas ir gatavas; gatavību nosaka griezuma gaišbrūnā krāsa.

3

Noņem aknām garoziņu un izmaļ tās gaļas mašīnā (izberž caur astru sietu), saberž ar sviestu un nedaudz liesa buljona (var pielikt mazliet sviestā saceptā sīpola).

4

Izberž vēlreiz caur sietu un uzziež uz sviestmaizes.

Avots: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!