50Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 1
100 gaknas10 gsīpoli20 gsviests100 gbaltmaize
Pagatavošana
1
100 g aknu nomērcē tekošā ūdenī, ietin sviestpapīrā (aizsien galus, lai papīrs neatraisītos) un čuguna pannā ieliek cepeškrāsnī; to sauc par "cepšanu aploksnē".
2
Pēc 20 minūtēm aknas ir gatavas; gatavību nosaka griezuma gaišbrūnā krāsa.
3
Noņem aknām garoziņu un izmaļ tās gaļas mašīnā (izberž caur astru sietu), saberž ar sviestu un nedaudz liesa buljona (var pielikt mazliet sviestā saceptā sīpola).
4
Izberž vēlreiz caur sietu un uzziež uz sviestmaizes.
Avots: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952
Ēdieni bērniemCepšanaCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuSubproduktu uzkodasAknasBaltmaizeSviestsviegliSīpoliIkdienas maltīteiPastētes, sviests un smēriņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit