Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļā iemaisa smalki sagrieztu sīpolu, sasmalcinātus ķiplokus, saldo malto papriku, 1/2 tējkaroti sodas, sasmalcinātu rozmarīnu un timiānu (nedaudz), rupjo sāli, melnos piparus un ~ 100 g ūdens (seko tam, lai nav šķidra pļura, bet ir viendabīga masa no kuras var izveidot kotleti).
Masu kārtīgi izdauza - mētājot pa koka dēlīti un atstāj uz 24 - 36 stundām ledusskapī.
Pēc tam atkal izdauza uz koka dēlīša un veido plācenīti vidēja šķīvja izmērā.
Uzber vēl nedaudz malto, saldo papriku un plānās šķēlītēs sagrieztu mocarellas sieru.
Tad plācenīti pārloka uz pusēm un aiztaisa maliņas (sanāk pusmēnestiņš).
Liek cepties sakarsētā olīveļļā. Apcep no vienas puses un pēc tam kārtīgi no otras puses. Tad pielej saldo krējumu, pievieno zaļo zirņu pākstis un sasmalcinātu zaļo saldo papriku. Sautē ~ 20 - 30 minūtes.
Pasniedz uz šķīvja ar nedaudz mērcīti, zirņus un papriku.
Var pasniegt kopā ar salātiem: sagriezti, sarkanie sīpoli, zaļie lociņi, etiķis, olīveļļa, pipari un sāls. To visu kārtīgi samīca un pasniedz.
Iesūtīja: Brat2