ar mocarellu pildītas liellopa kotletes
Foto: Shutterstock
Veiksmīgu medību sezonu svinot – alņa gaļas kotlete pildīta ar mocarellu.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 kgaļņa gaļa gab.ķiploka daiviņas gpaprikas pulveris1 gab.sīpols rozmarīns timiāns malti melnie pipari sāls0.5 TKsoda gmocarella gsaldais krējums7 gab.zirņu pākstis100 gpaprika (zaļā)100 gūdens

Pagatavošana

1

Gaļā iemaisa smalki sagrieztu sīpolu, sasmalcinātus ķiplokus, saldo malto papriku, 1/2 tējkaroti sodas, sasmalcinātu rozmarīnu un timiānu (nedaudz), rupjo sāli, melnos piparus un ~ 100 g ūdens (seko tam, lai nav šķidra pļura, bet ir viendabīga masa no kuras var izveidot kotleti).

2

Masu kārtīgi izdauza - mētājot pa koka dēlīti un atstāj uz 24 - 36 stundām ledusskapī.

3

Pēc tam atkal izdauza uz koka dēlīša un veido plācenīti vidēja šķīvja izmērā.

4

Uzber vēl nedaudz malto, saldo papriku un plānās šķēlītēs sagrieztu mocarellas sieru.

5

Tad plācenīti pārloka uz pusēm un aiztaisa maliņas (sanāk pusmēnestiņš).

6

Liek cepties sakarsētā olīveļļā. Apcep no vienas puses un pēc tam kārtīgi no otras puses. Tad pielej saldo krējumu, pievieno zaļo zirņu pākstis un sasmalcinātu zaļo saldo papriku. Sautē ~ 20 - 30 minūtes.

7

Pasniedz uz šķīvja ar nedaudz mērcīti, zirņus un papriku.

8

Var pasniegt kopā ar salātiem: sagriezti, sarkanie sīpoli, zaļie lociņi, etiķis, olīveļļa, pipari un sāls. To visu kārtīgi samīca un pasniedz.

Iesūtīja: Brat2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!