Foto: Shutterstock
Vienkārša šokolādes kūka, ko var pagatavot pat pirmklasnieks, šādi sākot apgūt kūku cepšanas mākslu.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 glāzeūdens1 glāzecukurs2 glāzesmilti1 TKsāls1 TKsoda6 ĒKkakao + pārkaisīšanai1 ĒKcitrona sula6 ĒKeļļa1 ĒKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas liek bļodā un samaisa viendabīgā masā (var ar mikseri vai blenderi).

2

Liek ietaukotā veidnē, cep ~ 45 minūtes līdz 180*C iepriekš sakarsētā krāsnī..

3

Atdzesē, izņem no vednes, pārkaisa ar kakao.

4

Ja vēlas, atdzisušu kūku gareniski var pārgriezt uz pusēm, sadalot divās plāksnēs un pa vidu ieziežot ievārījumu, karameļu mērci, vārītu iebiezināto pienu, putukrējumu vai kādu no vienkārši pagatavojamiem saldajiem krēmiem. Lūk, krēmu receptes iedvesmai.

Iesūtīja: Vizma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!