Foto: Shutterstock
Ātrie mazsālītie gurķi - četras stundas un ceļami galdā. Receptes pierakstā saglabāts autores izteiksmes stils un izteiksmes līdzekļi.
260Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lūdens1 ĒKcukurs2 ĒKsāls (vārāmā) ķiploki zaļumi saujaķiršu lapas saujaupeņu lapas saujamārrutku lapas dilles

Pagatavošana

1

Auksts vai silts ūdens, man gurķi tāpat iznāk kraukšķīgi, ja vien gurķu zorte ir no kraukšķīgajām.

2

Ūdenī iemaisa sāli un cukuru, maisa līdz izkūst. 3 l burkā ieliek pusi no zaļumiem, ķiplokiem un citām garšvielām, tad liek gurķus, kuriem nedaudz apgriezti abi gali. Uzliek atlikušās garšvielas un pārlej marinādi, ja marinādes par maz, tad iejauc vēl.

3

Gurķi parasti pēc ~4 stundām gatavi.

*gurķus ņemu nepārāk lielus.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!