Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu pret šķiedru sagriež šķēlēs, nedaudz izklapē ar gaļas āmuru. Tad gaļas šķēles sagriež strēmelītēs un apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem. Smalki sakapā sīpolu, ķiploku.
Sakarsē pannu ar eļļu, tajā liek gaļas gabaliņus un uz lielas uguns apbrūnina. Pēc tam gaļu pārliek katliņā, kurā to sautēs.
Pannā izkausē gabaliņu sviesta, pievieno sīpolus un cep, līdz tie caurspīdīgi un sāk zeltoties, pievieno ķiploku un cep apmēram 30 sekundes.
Tad pannā ber miltus un, nepārtraukti maisot, tos apcep apmēram 1 minūti. Apceptajiem sīpoliem pievieno buljonu un uzvāra, noskrāpējot no pannas gardos piecepumus, iemaisa tomātu mērci.
Mērci lej pāri gaļai katliņā. Uz nelielas uguns sutina, līdz gaļa mīksta, apmēram 1 stundu. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz buljona.
Kad gaļa ir mīksta, mērcei pievieno skābo krējumu, labi izmaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.