75Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
180 ggrūbas500 gkartupeļi cauraudzītis250 mlpiens sīpoli sāls malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Grūbas apcepina uz pannas, lai ir sausākas.
2
Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.
3
Sagriež cauraudzīti, sīpolus un burkānus. Tos apcep, pievieno sāli, piparus vai garšvielas.
4
Liek sautējamā katlā kārtām - kārta grūbas, kārta kartupeļu, sīpolu un burkānu, kārta speķa, tad atkal grūbas (virsējai kārtai jābūt grūbām).
5
Pārlej visu ar pienu, pievieno ūdeni, tā, lai ūdens ir mazliet virs grūbām.
6
Un zem vāka sautē tik ilgi, kamēr viss šķidrums izsautējies (man sanāk apmēram stundu sautēt).
Klāt dzer kefīru, kam virsū uzbērts sāls un pipari.
Iesūtīja:
PusdienasVakariņasVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCūkgaļas krūtiņaGrūbasKartupeļiMelnie pipariPiensCiti ēdieniviegliSīpoliIkdienas maltīteiLatviešu nacionālā virtuvePutras un biezputras
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit