čebureki
Foto: Shutterstock
Čebureki ar bagātīgu jēra gaļas pildījumu.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 ĒKdegvīns300 mlūdens4 glāzesmilti šķipsnasāls2 ĒKeļļa PILDĪJUMAM:500 gjēra gaļa300 gsīpoli0.5 glāzekefīrs3 ĒKsasmalcināti pētersīļi malti melnie pipari1 saujakinza, svaiga1 TKromiešu ķimenes sāls1 leļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Pildījums: Gaļu un sīpolus izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno sāli, piparus, ķimenes, smalki sagrieztus pētersīļus, kinzu, kefīru un samaisa.

2

Gatavo mīklu. Verdošam ūdenim pievieno glāzi miltu, eļļu, sāli. Rūpīgi maisa, līdz pazūd kunkuļi, tad ļauj masai atdzist. Iemaisa degvīnu

3

Maisot pievieno pārējos miltus. Mīca mīklu, līdz masa sāk "atlekt" no rokām un kļūst vijīga. Liekam mīklu malā, lai tā kādu laiku "ievelkas".

4

Mīklu izrullē, ar bļodiņu izspiež aplīšus.

5

Uz 1/2 aplīša liek pildījumu, pārliek otru pusi un ar dakšu aizspiež maliņas.

6

Cep sakarsētā eļļā vai taukvāres katlā 6 - 8 minūtes 180*C.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!