60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 ĒKdegvīns300 mlūdens4 glāzesmilti šķipsnasāls2 ĒKeļļa PILDĪJUMAM:500 gjēra gaļa300 gsīpoli0.5 glāzekefīrs3 ĒKsasmalcināti pētersīļi malti melnie pipari1 saujakinza, svaiga1 TKromiešu ķimenes sāls1 leļļa cepšanai
Pagatavošana
1
Pildījums: Gaļu un sīpolus izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno sāli, piparus, ķimenes, smalki sagrieztus pētersīļus, kinzu, kefīru un samaisa.
2
Gatavo mīklu. Verdošam ūdenim pievieno glāzi miltu, eļļu, sāli. Rūpīgi maisa, līdz pazūd kunkuļi, tad ļauj masai atdzist. Iemaisa degvīnu
3
Maisot pievieno pārējos miltus. Mīca mīklu, līdz masa sāk "atlekt" no rokām un kļūst vijīga. Liekam mīklu malā, lai tā kādu laiku "ievelkas".
4
Mīklu izrullē, ar bļodiņu izspiež aplīšus.
5
Uz 1/2 aplīša liek pildījumu, pārliek otru pusi un ar dakšu aizspiež maliņas.
6
Cep sakarsētā eļļā vai taukvāres katlā 6 - 8 minūtes 180*C.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit