60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
500 gmaltā gaļa150 gzaļumi malti melnie pipari200 gvīnogu lapas6 saujasrīsi garšvielas
Pagatavošana
1
Rīsus nomazgā aukstā ūdenī, novāra, līdz tie pusmīksti. Nolej sietā un atdzesē.
2
Zaļumus smalki sagriež, pievieno maltajai gaļai un labi izmīca. Pievieno sāli, maltus melnos piparus, izmīca.
3
Katliņā paliek skalus vai šķīvi apakšā. Lai dolma nepieskartos katla apakšai, savādāk var piedegt. Es liku šķīvi, kurš procesā spēcīgi vibrēja un kustējās, bet dolma tik un tā sanāca nevainojama.
4
Uz šķīvja liek vīnogu lapu ar dzīslojumu uz augšu. Uz lapas liek gaļu. Satin dolmu, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vārā 2-3 h uz lēnas uguns.
5
Pasniedz ar jogurta-ķiploku mērci.
Iesūtīja: Lora
Armēņu nacionālā virtuvePusdienasVakariņasLieldienu receptesGaršvielas un garšaugiMaltā gaļaMelnie pipariRīsiVīnogu lapasGaļas ēdieniRīsu ēdieniCiti ēdienividēji
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit