dolma
Foto: Shutterstock
Dolma - rīsi un maltā gaļa, pildīti vīnogu lapās.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gmaltā gaļa150 gzaļumi malti melnie pipari200 gvīnogu lapas6 saujasrīsi garšvielas

Pagatavošana

1

Rīsus nomazgā aukstā ūdenī, novāra, līdz tie pusmīksti. Nolej sietā un atdzesē.

2

Zaļumus smalki sagriež, pievieno maltajai gaļai un labi izmīca. Pievieno sāli, maltus melnos piparus, izmīca.

3

Katliņā paliek skalus vai šķīvi apakšā. Lai dolma nepieskartos katla apakšai, savādāk var piedegt. Es liku šķīvi, kurš procesā spēcīgi vibrēja un kustējās, bet dolma tik un tā sanāca nevainojama.

4

Uz šķīvja liek vīnogu lapu ar dzīslojumu uz augšu. Uz lapas liek gaļu. Satin dolmu, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vārā 2-3 h uz lēnas uguns.

5

Pasniedz ar jogurta-ķiploku mērci.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!