Shutterstock
Vienkārši pagatavojami garneļu salāti ar gardu mērci.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.ķiploka daiviņa5 ĒKolīveļļa4 ĒKlaima vai citrona sula8 gab.tīrītas garneles ledus salāti redičo salāti sīpolloki1 gab.mango2 ĒKvīna etiķis sāls malti melnie pipari1 TKmedus3 ĒKsaldais krējums

Pagatavošana

1

Marinādei ķiplokus notīra un sakapā, samaisa ar divām ēdamkarotēm eļļas, laima vai citrona sulu un liek dziļā bļodā.

2

Garneles noskalo un uz 30 minūtēm iemarinē.

3

Salātus noskalo, sīki saplucina. Sīpollokus noskalo un sakapā. Mango nomizo un sagriež daiviņās.

4

Garneles izņem no marinādes un no visām pusēm apcep eļļā. Etiķi sajauc ar sāli, pipariem, medu, divām ēdamkarotēs eļļas un saldo krējumu.

5

Salātus, sīpolus un mango samaisa ar iegūto marinādi, kārto šķīvjos un virsū liek tikko ceptas garneles.

6

Rotā ar citrona vai laima šķēlītēm.

Iesūtīja: Lilita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!