Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavoju buljonu no ūdens un buljona kubiņiem, ūdeni ņemu ~ 2 reizes vairāk nekā plānoju gulaša daudzumu.
Pannā apcep gaļu ar sāli un hmeli-suneli un melnajiem pipariem, visu iegāžu buljonā, kurš stāv uz normālas uguns un vārās.
Cepu sīpolus (griežu smalki), kad paliek caurspīdīgi zeltaini pielieku smalki sagrieztu papriku (kura iepriekš apdedzināta uz uguns (es to daru uz gāzes) un tad zem auksta ūdens strūklas noskalota melnā-apdegusī miziņa) tomātus bez mizas (lieku uz aci), paprikas pulveri un pieberu šķipsniņu kaltētas raudenes.
Kad viss smuki sasautējies šauju pie gaļas un sautēju, līdz iegūts man nepieciešamais daudzums un konsistence.
Pie sīpoliem citi vēl beigās liek skābo krējumu, es nelieku. Manējie citreiz dara tā, liek piedevas (rīsi vai kartupeļi), pa virsu gulašu un vēl pa virsu tējkarote skābs krājums, izskatās labi, bet man krējums nevisai.
Apkaisi ar zaļumiem un pasniedz.
Iesūtīja: Laima