11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
gurķi upeņu lapas mārrutku lapas dilles lauru lapas ķiploki smaržīgie pipari kanēlis krustnagliņas jāņogu lapas ķiršu lapas
Pagatavošana
1
Pāraugušos gurķus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, pievieno sāli 1 ĒK sāls (ar kaudzīti) uz 1 l sarīvētās gurķu masas.
2
Ja gurķi, kurus sālīs ir maziņi un tos var salikt kompakti, tad uz 3 l burku pietiks 1 l rīvēto gurķu masas.
3
3 l burkas apakšā liek upeņu lapas, mārrutku lapas, diļļu zaļumus un ziedus, lauru lapu, 3 daiviņas ķiploka, 3 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas un nedaudz kanēļa, tad liek kārtu gurķu, pārlej gurķu masu, atkal gurķu kārtu, tad gurķu masu un tā turpina, līdz burka pilna.
4
Pa virsu liek jāņogu lapas, ķiršu lapas, mārrutku lapas un līdz burkas kakliņam pielej gurķu masu. Aiztaisa ar plastmasas vāciņu un liek vēsā vietā.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit