Foto: Shutterstock
Gurķu marinēšana ar pārliešanu - lai labi turas līdz nākamai ražai.

/uz vienu 3 litru burku/

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 lūdens6 ĒKsāls (vārāmā)3.5 ĒKcukurs3 ĒKetiķa esence 70%3 gab.upeņu lapas (arī jaunie dzinumi ar visām lapām)3 gab.ķiršu lapas3 gab.lauru lapas mārrutku sakne5 gab.vircas vai smaržīgie pipari gurķi dilles

Pagatavošana

1

Burkas apakšā saliek dilles, upeņu lapas, ķiršu lapas, laurlapas, gabalu mārrutku saknes vai lapas, vircas (smaržīgos piparus), blīvi saliek gurķus (vispār piparus var likt pirms otrreizējās pārliešanas, jo nolejot nost, gadās, ka pipari izlejas ārā).

2

Pārlej ar uzvārītu sālsūdeni. Uzliek vāku un ļauj iestāvēties, kamēr burka padziest. Tad sālsūdeni nolej atpakaļ katlā, pieber klāt cukuru, uzvāra un atkal pārlej gurķiem. Tad katrā burkā ielej etiķa esenci un aizvāko.

3

Burkas uz kādu laiku apgāž ar vāku uz leju, lai redzētu, ka vāks blīvi noslēdzas un nekas netek ārā, un arī, lai izkarsētu vāku. Pēc tam apgriež burkas pareizā virzienā, ietin deķī un atstāj uz nakti izkarsēties.

* vēl lieku klāt estragonu. Dilles var likt ar visiem kātiem un ziedkopām, nemaz nevajag tikai lapiņas.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!