baklažānu gaļas sacepums sautējums
Foto: Shutterstock
Gardam mielastam - jēra gaļa grieķu gaumē.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 grīsi sausais buljons sāls eļļa pipari paprika2 gab.baklažani2 gab.sīpoli1 gab.ķiploka daiviņa250 gmalta jēra gaļa gab.tomāti150 gfetas siers, sagriezts gabaliņos baziliks pētersīļi

Pagatavošana

1

Rīsus izvāra buljonā, pieliekot sviestu, sagriež šķēlēs baklažānu, apber ar sāli, atstāj uz 15 minūtēm, tad nolej šķidrumu. Sakapā sīpolus, saspiež ķiploku, apcep 1TK sviesta, pievieno gaļu un cep vēl 5-7 minūtes.

2

Pievieno garšvielas un baziliku. Eļļā apcep baklažānus, tad šo visu liek kārtās- baklažāni/gaļa/rīsi/siers/tomāti/baklažāni, kamēr pilna veidne.

3

Pārber ar garšvielām un pētersīļiem, uzliek pāris piciņu sviesta, tad liek uz 30-35 minūtēm sakarsētā cepeškrāsnī, 200 grādos, vidējā nodalījumā. Pirmās 20 minūtes - veidnei vāks virsū, tad ņem nost.

Iesūtīja: Miauks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!