60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gkartupeļi1 ola50 gmilti30 grīvmaize50 gskābs krējums sāls PILDĪJUMAM:250 gvārīta gaļa20 geļļa vai tauki40 gsīpoli sāls malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu.
2
Pildījumam samaļ vārīto gaļu, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pievieno sāli, piparus un kārtīgi samaisa.
3
Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem un izrullē.
4
Izspiež kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aiztaisa ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.
5
Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.
6
Var cept arī cepeškrāsnī, kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.
Iesūtīja: Krizdole
PusdienasVakariņasCepšanaUkraiņu nacionālā virtuvePasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAugu eļļaCūkgaļaKartupeļiMelnie pipariMiltiOlasRīvmaizeSkābais krējumsGaļas ēdieniKartupeļu ēdienividējiSīpoliIkdienas maltīteiDārzeņu pankūkas un plācenīši
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit