60Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
250 gcūkgaļas maltā gaļa250 gliellopa maltā gaļa1 sīpols1 ĒKsinepes2 olas milti sāls pipari1 lliellopa buljons MĒRCEI:30 gsviests vai margarīns30 gmilti100 mlbaltvīns150 mlsaldais krējums sāls pipari30 gkaperu sķidrums1 olu dzeletenums50 mlsaldais krējums
Pagatavošana
1
Samīca, veido 16 frikadeles.
2
Buljonu uzkarsē un 20 minūtes uz vidējas uguns vāra frikadeles, pēc tam izņem ārā, buljonu izkāš.
3
Sviestu vai margarīnu apcep, pievieno miltus, pielej 3/8 buljona, baltvīnu un saldo krējumu, pieliek pēc garšas sāli, piparus, kaperus un šķidrumu no kaperiem.
4
Olu dzeltenumu samaisa ar saldo krējumu, iemaisa karstajā mērcē, ieliek tajā frikadeles, uzkarsē, ēd ar kartupeļu biezputru un zirnīšiem.
Iesūtīja: Sauliite
PusdienasVakariņasPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBuljonsCūkgaļas maltā gaļaMiltiOlasPipariSaldais krējumsSinepesSviestsGaļas ēdienividējiSīpoliIkdienas maltīteiBaltvīnsLiellopa maltā gaļa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit