60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
300 ggrūbas200 gžāvēts speķis2 gab.sīpoli2 lūdens vai buljons sāls
Pagatavošana
1
Speķi ar sīpoliem sagriež gabaliņos un apcep uz pannas.
2
Pannu liek uz uguns un uzkarsē. Uz pannas uzber grūbas un maisot apgrauzdē zeltaini brūnas.
3
Katliņā, kuru var likt cepeškrāsnī, ieber vienu kārtu grūbu, uzliek smalki sagrieztu un ar sīpoliem apceptu speķi, atkal grūbas un speķi, nobeidz ar grūbām.
4
Visu pārlej ar karstu sālsūdeni vai buljonu un cep bez maisīšanas maizes krāsnī vai cepeškrāsnī, pēc vajadzības lejot šķidrumu klāt.
Gatavai kočai jābūt irdenai un pilnīgi sausai.
Iesūtīja: Absente
Ziemassvētku receptesLieldienu receptesCepeškrāsnsBuljonsSpeķisGrūbasMārtiņdienas cienastsLatviešu nacionālā virtuvePutras un biezputras
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit