Foto: Shutterstock
Īpašiem viesiem – marinēts liellopa filejas cepetis ar čimičuri mērci.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gliellopa fileja2 ĒKeļļa pēc garšassāls čimičuri mērce, pasniegšanai MARINĀDEI, UZ 1KG GAĻAS500 mlūdens1 gab.sīpoli3 gab.smaržīgie pipari1 gab.lauru lapas1.5 ĒKcukurs1.5 ĒKsāls100 mletiķis 3%3 gab.ķiploks, daiviņas1 gab.rozmarīns, zariņš

Pagatavošana

1

Vispirms pagatavo marinādi: ūdenī vāra sagrieztus sīpolus, piparus, lauru lapu, ķiplokus, pievieno etiķi, rozmarīnu, cukuru, atdzesē.

2

Gaļu liek traukā, pārlej marinādi, lai gaļa būtu segta, un marinē 1–2 dienas.

3

Pēc tam gaļu no marinādes izņem, ieberž ar sāli, apcep minūti no katras puses pannā, iepriekš sakarsētā eļļā.

4

Liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, cep vēl aptuveni 10–12 minūtes, pa reizei aplaistot ar marinādi, līdz gaļa gatava.

5

Pasniedz ar atsvaidzinošo čimičuri mērci, ko pagatavo, sekojot šīs receptes norādījumiem.

Padoms: cepeti var gatavot arī uz grila.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!