Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mīkla: ielej traukā 2 glāzes kefīra, pievieno sāli un garšvielas (es izmantoju vegetu), pēc garšas. Uz izjūtām pievieno miltus, lai mīkla būtu staipīga, kā pīrāgu mīkla, taču neceriet, ka mīkla būs ļoti bieza. Visu labi samaisa, uzliek, izlīdzina uz cepamās plāts un liek cepties. Jācep tik ilgi, līdz picas augšā parādīsies tāda cieta plēvīte, bet iekšā viss būs vēl šķidrs. Es lieku ~ uz 5 minūtēm 250*C.
Pildījums: pa to laiku pannā sacep sagrieztas austersēnes, sīpolus, ķīniešu kāpostus, sāli, piparus un garšvielas.
No plīts izņem picas mīklu, apziež ar kečupu, uzber kārtīgu kārtu rīvēta siera, uzliek sacepto pildījumu, atkal uzber sieru, ar kečupu uzzīmē zīmējumu / bērni zīmē sejiņas/. Liek plītī cepties.
Cep līdz mīkla ir gatava – pārbauda ar sērkociņu un līdz siers pilnīgi izkusis.
P.s. šo picu man reiz iemācīja gatavot Venēcijā.
Iesūtīja: