Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rīsus nomazgā siltā ūdenī vairākas reizes, līdz ūdens vairs nepaliek balts (tad rīsi būs irdenāki). Pārlej verdošu ūdeni un atstāj uzbriest (tad ātrāk izvārīsies), līdz būs nepieciešami. Kamēr rīsi briest, sagatavo gaļu.
Visu taisa katlā. Katlā izkausē taukus vai eļļu. Karstos taukos vai eļļā ieliek gabaliņos sagrieztu gaļu un apcep.
Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, liek katlā (jo vairāk burkānu, jo plovs būs dzeltenāks) un cep kopā ar gaļu. Pievieno sagrieztus sīpolus un apcep. Pievieno garšvielas: lauru lapas, melnos piparu graudiņus, sāli un citas garšvielas. Uzlej ūdeni tā, lai nosedz, uz nelielas uguns nedaudz pasautē.
Kad gaļa pusgatava, iemaisa rīsus, pārlej ūdeni tā, lai nosedz un vēl 3 cm vairāk. Uzliek vāku, nogriež ļoti mazu uguni un atļauj vārīties, līdz rīsi mīksti. NEMAISA!
Kad rīsi gatavi, uzgriež ķiploka daiviņas, samaisa un atstāj nedaudz ievilkties.
Iesūtīja: Lora