plovs
Foto: Shutterstock
Sātīgs mielasts lielākam ciemiņu pulciņam - plovs cepeškrāsnī.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
0.5 kgcūkgaļa2 gab.burkāni2 gab.sīpoli6 gab.ķiploka daiviņas eļļa sāls cukurs pipari1 kgbasmati rīsi tomātu pasta lauru lapas muskatrieksts

Pagatavošana

1

Ieslēdzam cepeškrāsni, gaļu sagriežam kubiņos.

2

Notīram 2 burkānus, 2 sīpolus un kādas 6 daiviņas ķiplociņu.

3

Apcepam gaļu, pievienojam burkānu stienīšus, sīpolu ripas, apcepam visu kopā, tad garšvielas, ķiploki un, ja liksi tomātu pastu.

4

Virumam šinī fāzē jāgaršo spēcīgi saldi – sāļi - skābi.

5

Rīsus noskalo, pievieno pannas saturu, piešauj nedaudz eļlu un apmēram 2/3 no kopējā daudzuma ūdeni.

6

Visu izmaisam, pagaršojam, veicam garšas korekcijas (ja ir vajadzība).

7

Konsistencei jābūt tādai, lai koka lāpstiņa pāris sekundes pastāvētu, tad slīdētu uz sāniem.

8

Man šitā padarīšana ļoti labi ietilpst 6 l katlā.

9

Liekam vāku un uz ~ 1 stundu, liekam tagad jau karstajā cepeškrāsnī.

Iesūtīja: Persija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!