45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
600 ggaļa pēc garšassāls1 TKmalti melnie pipari4 sīpoli2 ķiploka galviņas70 mleļļa3 burkāni1.5 glāzerīsi
Pagatavošana
1
Gaļu sagriež kubiciņos. Ņem pannu un apcep gaļu, pieliek sāli un piparus pēc garšas. Gaļu apcep brūnu, tad ieliek katliņā, kurā gatavos plovu.
2
Apcep sīpolus, ķiplokus. Kad apcepti arī liek klāt pie gaļas, kas atrodas jau katliņā. To visu nemaisa, bet liek tikai virsū. Katliņā ielej eļļu.
3
Sarīvē burkānus. Burkānus var nedaudz apcept, var arī nē. Burkānus liek katliņā, nemaisa.
4
Pašās beigās pieliek rīsus. Tad lej katliņā vārītu ūdeni, lai nosedz rīsus, nedaudz vairāk kādu 2 cm. Pa virsu ieliek vēl ķiploka daiviņas nesagrieztas.
5
Sautē uz mazas uguns, kamēr rīsi gatavi un ūdens vairāk nav. Plovu samaisa un 10 minūtes ļauj ievilkties.
*ja grib vēl tādu pikantāku, tad var pielikt vēl kečupu vai tomātu mērci.
Iesūtīja: esska
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit