plovs ēdiens
Foto: Shutterstock
Plovs kārtās - kārtīgām ģimenes vakariņām.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 ggaļa pēc garšassāls1 TKmalti melnie pipari4 sīpoli2 ķiploka galviņas70 mleļļa3 burkāni1.5 glāzerīsi

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež kubiciņos. Ņem pannu un apcep gaļu, pieliek sāli un piparus pēc garšas. Gaļu apcep brūnu, tad ieliek katliņā, kurā gatavos plovu.

2

Apcep sīpolus, ķiplokus. Kad apcepti arī liek klāt pie gaļas, kas atrodas jau katliņā. To visu nemaisa, bet liek tikai virsū. Katliņā ielej eļļu.

3

Sarīvē burkānus. Burkānus var nedaudz apcept, var arī nē. Burkānus liek katliņā, nemaisa.

4

Pašās beigās pieliek rīsus. Tad lej katliņā vārītu ūdeni, lai nosedz rīsus, nedaudz vairāk kādu 2 cm. Pa virsu ieliek vēl ķiploka daiviņas nesagrieztas.

5

Sautē uz mazas uguns, kamēr rīsi gatavi un ūdens vairāk nav. Plovu samaisa un 10 minūtes ļauj ievilkties.

*ja grib vēl tādu pikantāku, tad var pielikt vēl kečupu vai tomātu mērci.

Iesūtīja: esska

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!