Putraimus un rīsus aplej ar verdošu ūdeni, uzvāra, lai uzbriest un tad atdzesē. Pupas izmērcē un izvāra (man bija vakardienas zupa, vienkārši saspaidiju biezumus - pupas, kartupeļus).
Ielēju spainītī ūdeni, eļļu, tad pieliku atdzesētus putraimus (ūdens bija iesūcies putraimos), pieliku zupas biezumus, klijas, dažādos miltus, sāli, cukuru un tējkaroti rauga.
Pateikt cik precīzi miltus un ūdeni vajag - nevar, jo var būt vairāk, vai mazāk sastāvdaļu. Tāpēc, kad mašīna sāk maizi mīcīt ir jāskatās vai vajag pielikt miltus vai ūdeni.
Cep pilngraudu režīmā. Maize iznāca ļoti gaisīga, nesakritās un ir ļoti garšīga.
* man ļoti iepatikās šī recepte no hlebopečka.ru tikai es pamainīju sastāvdaļas, jo visa man nebija. Pamats ņemts no Bībeles Ecehiela grāmata 4.9. Ņem kviešus un miežus, pupas un lēcas un citu labību, liec tos visus kopā traukā un taisi sev maizi ik dienas, kamēr tu gulēsi uz saviem sāniem, ka tev ir ko ēst trīs simti deviņdesmit dienas.
* sastāvdaļas var variēt lēcu man nebija, bet var likt klāt griķus kukurūzu,mannu utt.
Maizē ir ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu.
Iesūtīja: