Jolo virtuve - 40
Foto: DELFI
Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām un miežu putraimiem – tik garda, ka ar vienu bļodiņu pilnīgi noteikti nebūs gana.
80Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

žāvētas ribiņas pēc garšassāls3 ķiploki5 smaržīgie pipari1 sīpols2 lauru lapas3 seleriju kāti1 burkāni3 kartupeļi350 gpupiņas0.5 glāzesmiežu putraimi

Pagatavošana

1

Ejot uz darbu, pārlej pupiņas ar ūdeni, atstāj mērcēties.

2

Pārnākot mājās, žāvētas ribiņas pārlej ar aukstu ūdeni, liek vārīties un noputo.

3

Pievieno sāli, piparus, lauru lapas, veselu sīpolu ar visu mizu, ķiplokus ar miziņām un selerijas kātu saknes daļas atgriezumus.

4

Pēc stundas gaļu izņem, atdala no kauliem, buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā.

5

Buljonā liek pupiņas un vāra aptuveni 30-40 minūtes.

6

Pa to laiku kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež kubiņos. Selerijas kātus sagriež gabaliņos.

7

Kad pupiņas ir teju gatavas, katla saturam pievieno gaļu, kartupeļus, selerijas, burkānus, noskalotus miežu putraimus un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz dārzeņi un putraimi ir gatavi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!