Foto: Shutterstock
Skābeņu - nātru zupa vieglai vasaras maltītei.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 lūdens vai buljons250 gskābenes250 gnātres1 gab.burkāns2 gab.kartupeļi1 gab.sīpols1 gab.pētersīļa sakne50 gsviests4 gab.olas zaļumi skābs krējums lauru lapas melnie piparu graudi pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Skābenes un nātres applaucē ar verdošu ūdeni, sagriež strēmelītēs.

2

Sīpolus, kartupeļus, burkānu, sakni nomizo un sagriež kubiņos. Burkānu var sarīvēt.

3

Ja ir vēlme sīpolus un burkānus var apcept sviestā uz pannas.

4

Kartupeļus, burkānus, sīpolus, pētersīļa sakni liek verdošā ūdenī un vāra, līdz dārzeņi mīksti. Beigās pievieno skābenes un nātres, lauru lapu, piparus, sāli.

5

Pirms pasniegšanas, šķīvī iegriež olu, uzlej zupu, pārkaisa zaļumus un pieliek krējumu.

Iesūtīja: Elitiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!