Gribu padalīties pieredzē. Tā kā ledusskapī bija iekrājušies tomāti, kam jau drīz norieta posms sāksies, izdomāju, ka gribu tomātu zupu. Izlasot visādas receptes "ar navarotiem" (ar saldo krējumu, ar mandelēm, utt), saprotu, ka gribu kaut ko pavisam parastu. Un tā aprakstu procesu, kā rezultāts ir vienkārši tik labs, ka nespēju apstāties ēdot.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sarīvē 2 lielus resnus burkānus.
Uzliek vārīties 1,5 l ūdens. Burkānu skaidiņas liek apcepties uz pannas, tikmēr ūdenī 2 kubiņus dārzeņu buljonu, smalki sagrieztus ķiplokus 3 daiviņas un 2 mazus sīpoliņus.
Burkānus piešauj buljona ūdenim, lai vārās un uzreiz sagriež 2 lielus kartupeļus - kā priekš zupas, piešauj burkāniem + visādas garšvielas: sāls, Vidusjūras garšvielu maisījums.
Uzvāra ūdeni, noblanšē tomātus (kādi 4 lieli apmēram), novelk mizu un blenderī samaļ.
Burkāniem un kartupeļiem pieliek 2 ĒK tomātu pastas, bišku pavāra un lej klāt to tomātu masu. Kad uzmet burbuli, gatavs!
Blendē ar rokas blenderi, kamēr iegūta viendabīga masa. Pasniedz ar graudu maizīti.
Iesūtīja: mc melone